Lauantaipäivä hurahti torttua vääntäessä. Olen luvannut miehelle tehdä tänä kesänä kakun, jossa olisi mansikoita ja hyytelöä. Kuvan pelottava rahka-ameeba oli vasta harjoitusversio, joka kylläkin pääsi viemisiksi illanistujaisiin. Puolustuksekseni täytyy todeta, että torttu maistui kaikkien mielestä taivaalliselta, moni kakku päältä kaunis ja näin pois päin...
Reseptin bongasin osuuskaupan aviisista ja se löytyy myös lafkan nettisivuilta. Olen aivan pähkinöinä juusto- ja rahkakakkuihin varsinkin digestive-pohjalla! Koska tähän on ympätty myös toisen puoliskoni havittelema hyytelö, niin resepti on suorastaan perfetto.
Vaihdoin reseptistä toisen purkin rahkaa maustamattomaan tuorejuustoon ja marjat sitrushedelmiin. Molemmat ratkaisut toimivat erittäin hyvin. Vasta liivatteen kanssa ongelmat alkoivat. Käytössäni on liivatejauhe, ja purkin mukaan yhden teelusikallisen jauhettua siannahkaa pitäisi vastata kahta liivatelehteä. Eli 4 liivatelehteä = 2 teelusikallista jauhetta? Mutta voi: Vaikka heitin tortun pakkaseen hetkeksi ja seisotin jääkaapissa tunteja, jäi täyte löysäksi. Päällysteen kanssa kävi vielä hullummin. Se ei ottanut hyytyäkseen lainkaan, ja lopulta nesteet lirahtivat kakkuvuoan löysien reunojen ansiosta jääkaappiin. Tässä vaiheessa oli tietenkin liian myöhäistä tehdä uutta hyytelöä.
Resepti tulee varmasti ahkeraan käyttöön, sillä torttu maistui aivan ihanalle. Sitä on lähes mahdotonta pilata ja tekemiseen menee maksimissaan puoli tuntia, ellei hyytymisaikaa lasketa mukaan. Tein jälkikäteen pieniä kemiallisia testejä ja näyttäisi siltä, että liivatejauhetta täytyy käyttää tuplamäärä. Mahtaako alkuperäinen fiba olla reseptissä vai jauhepurkin ohjeessa, vai onko jauhe sekundaa? Ensi viikonloppuna seuraa joka tapauksessa uusi yritys.
Kauniita leipomuksia haikailevat voivat käydä kuolaamassa silmänruokaa yhdessä suosikkiblogeistani, blogin pitäjälle on kyllä annettu isolla lapiolla talenttia!
maanantai 13. elokuuta 2007
Salaperäisen siannahkajauheen kirous
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti